Обука – Струмица, 27 и 28 октомври 2016

Локација: хотел „Глигоров“, Струмица

Претставници на граѓански организации, ЛЕСС, синдикалци, компании и претставници на средни стручни училишта од Штип и Струмица учествуваа на дводневна обука посветена на лобирањето во функција на работата на ЛЕСС.

Учесниците беа информирани со целите на проектот, референците на партнерските организации, а за подобро следење и интеракција на сите им беше врачена програма и презентации во електронска и печатена верзија.

Учесниците во текот на двата дена заинтересирано ја следеа обуката, ја почитуваа агендата, поставуваа прашања, нудеа идеи, а презентираа и два конкретни предлози односно иницијативи за промена на Законот за локална самоуправа и ставање на ЛЕСС во законски рамки, како и промена на Закон за работни односи и исто така ставање на ЛЕСС во законски рамки.

Macedonian
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.