Обука – Прилеп, 5 и 6 октомври 2016

Локација: хотел „Кристал Палас“, Прилеп

 

Учесниците на обуката беа информирани за партнерските организации а добија  и печатена програма и рекламен материјал со информации за проектот.

 Дводневната обука беше реализирана низ презентации, вежби во пишувана форма, вежби низ вербална комуникација, интерактивна дебата и со помош и поддршка на претседателот на Агросиндикат на РМ.

Учесниците беа запознати со основите за лобирање, лобирање во пракса, улогата на ЛЕСС и потребата да се придонесува во работата на тоа тело. Низ обуката произлегоа и три конкретни иницијативи: за буџетска поддршка на ЛЕСС, овозможување право на глас на младите членови во ЛЕСС и иницијатива за директно вклучување на синдикатот во економскиот совет на општина Прилеп.

Macedonian
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.